Author Topic: Uputa za Quadro 820X/805X  (Read 236 times)

momir

• Super-Sat Junior
  • *
  • Karma +0/-0
    • View Profile
Uputa za Quadro 820X/805X
« on: July 27, 2010, 06:05:07 pm »
DR-8200 CI-VI

- ugrađeni Viaccess dekoder
- 2 CI slota
- LSI SC2005 procesor na 108 MHz
- 3500 programskih mjesta
- DISEqC 1.0 i 1.2
- 4 favorit liste
- izbornik na hrvatskom jeziku
- timer
- teletext
- 2 SCART priključka
- činč izlazi za audio i video
- RF modulator
- RS232 priključak
- emulator

EMU i ključevi

Za ubacivanje trebate program ITLINK3.77 i sam EMU.
Pokrenite ITLINK3.77 i odaberite file koji ćete ubaciti u prijemnik tako da kliknete Browse i odete u mapu gdje se nalazi file koji ste skinuli (EMU 8200). Točkica je na Boot i prijemnik je upaljen.
Sada kliknite na DOWNLOAD.
Pričekajte da se sve učita i da se prijemnik sam restarta i tek tada je programiranje
zavrsilo !

Kako biste bili sigurni da je sve u redu otiđite u Meni pa na Prioriteti te Pode?avanje sustava. Kada vam se otvori izbornik parametara ukucajte 2004 i trebao bi vam se otvoriti izbornik za uključivanje ili isključivanje emulatora i autoupdate-a.
Ponekada ovo ne ide iz prve pa probajte staviti prijemnik na neki FTA kanal te onda ponovite.
Unos ključeva preko daljinskog upravljača radite na isti način samo sto umjesto 2004 utipkate 2003. Nakon ovoga se otvori ekran na kojemu birate sustav kodiranja, providera i ključ koji zelite mijenjati. Sto znači koja tipka napisano je na ekranu TV-a.
Ubacivanje ključeva preko PC-a se radi programom KeyMaker i sa upaljenim prijemnikom.
Pokrenite program i odaberite opciju LSI ( LSI je tip procesora u 8200 ) te kliknite na Download.
Sada potvrdite na OK da zelite prebrisati sve prethodne ključeve i dodati nove.
Nakon ovoga se otvori prozor u kojemu odaberete SoftCam.key kojeg mozete naći
u svakom Mach1 file-u ili na nekom od mnogih mjesta gdje skidate ključeve.
Pričekajte da se programiranje zavrsi i to bi bilo to.
KeyMaker posjeduje i opciju da sam sa Interneta skine ključeve i to dobijete klikom na Get Key.
Unutar programa Itlink 3.77 nalazi se i editor kanala na kojem bi definitivno trebalo poraditi. Pokretanje editora se vrsi klikom na tipku EDIT u Channel Upload/Download
dijelu programa. Nakon toga otvara se izbornik za izbor datoteke u kojoj se nalaze programi. Nakon ovog izbora otvara se i sam editor u koje mo?ete mijenjati lokaciju kanala i njihova imena te osnovne parametre ( PID-ove ).
Nakon svih promjena listu mozete spremiti sa opcijom Save as file ili promjene mo?ete poslati u prijemnik opcijom Save receiver. Prijemnik mora biti uključen kada radite zapisivanje kanala.

DR-8050

- prijemnik za slobodne kanale
- STi5518BVC procesor na 80 MHz
- 3500 programskih mjesta
- DISEqC 1.0 i 1.2
- 4 favorit liste
- izbornik na hrvatskom jeziku
- timer
- teletext
- 2 SCART priključka
- činč izlazi za audio i video
- RF modulator
- RS232 priključak
- emulator

EMU i ključevi

Za ubacivanje emulatora u ovaj prijemnik koristi se program DnUpMan 3.0.
Prijemnik uključite u napajanje  i pove?ite ga nul modem kabelom sa računalom.
Zatim u DnUpMan-u kliknite na Browse te pronađite file na svom disku koji ste skinuli sa gornje grupe.
Kliknite na Download i dobit ćete poruku ?Version X.XX Detected?.
Sada kliknite Start i pričekajte dok programiranje zavrsi i prijemnik se sam restarta
Ako je sve proslo u redu otiđite u Meni pa na Prioriteti pritisnite OK. Sada se otvori podesavanje jezika ali nemojte pritisnuti OK na ovoj opciji. Sada pritisnite crvenu tipki Lang na daljinskom upravljaču i onda utipkajte 2528. Napominjem da je kao i kod 8200 ovaj dio malo nepredvidljiv i neće svaki put. Pokusajte par puta ili otiđite na FTA kanal pa probajte ponovo.
Ako je sve uspjesno zavrsilo trebao bi vam se otvoriti izbornik na kojemu se nudi izbor jezika, a zadnja opcija je sada emulacija. Nju ovdje mozete uključiti ili isključiti ( mada mi bas nije jasno zasto bi je netko zelio isključiti na FTA prijemniku ).
Unos ključeva preko daljinskog upravljača vrsite tako da odete u Meni-Prioriteti-Podesavanje i pritisnete OK. Sada ste na izboru jezika i tu utipkate 9999. Nakon ovoga ćete dobiti na ekranu tabelu providera i ključeva. Sta koja tipka predstavlja naznačeno vam je na ekranu TV-a.
Ubacivanje ključeva preko PC-a se radi programom KeyMaker i sa upaljenim prijemnikom.
Pokrenite program i odaberite opciju Sti 5518 ( STi5518 je tip procesora u 8050 ) te kliknite na Download.
Nakon ovoga se otvori prozor u kojemu odaberete Kljucevi.kbn kojeg imate na ovom siteu ili SoftCam.key kojeg mozete naći u svakom Mach1 file-u ili na nekom od mnogih mjesta gdje skidate ključeve.
KeyMaker posjeduje i opciju da sam sa Interneta skine ključeve i to dobijete klikom na Get Key.
Unos liste programa radi se programom DnUpMan 3.0 tako da u dijelu Channel Data kliknete na Browse i pronađete file koji ste skinuli na svoj hard disk.
Prijemnik upalite i kliknite na Download. Pričekajte da se zavrsi upisivanje i nova lista je spremna za koristenje. Editiranje kanala vrsite klikom na opciju EDIT.
« Last Edit: July 27, 2010, 06:10:21 pm by momir »

Share on Bluesky Share on Facebook

momir

• Super-Sat Junior
  • *
  • Karma +0/-0
    • View Profile
Re: Uputa za Quadro 820X/805X
« Reply #1 on: July 27, 2010, 06:06:37 pm »
Quadro 8050 i 8055   

Za
ubacivanje emulatora u ovaj prijemnik koristi se program DnUpMan
3.0.

Prijemnik uključite u napajanje  i povezite ga nul modem
kabelom sa računalom.

Zatim u DnUpMan-u (slika 1) kliknite na Browse te pronađite
file na svom disku koji ste skinuli sa ovog linka.

Kliknite na Download i dobit ćete poruku ?Version X.XX Detected?.

Sada kliknite
Start i pričekajte dok programiranje
zavrsi i prijemnik se sam restarta

Ako je sve proslo u redu
otiđite u Meni pa na Prioriteti pritisnite OK. Sada se otvori podesavanje
jezika ali nemojte pritisnuti OK na ovoj opciji. Sada pritisnite crvenu
tipki Lang na daljinskom upravljaču i onda utipkajte 2528. Napominjem da
je kao i kod 8200 ovaj dio malo nepredvidljiv i neće svaki put. Pokusajte
par puta ili otiđite na FTA kanal pa probajte ponovo.

Ako je sve
uspjesno zavrsilo trebao bi vam se otvoriti izbornik na kojemu se nudi
izbor jezika, a zadnja opcija je sada emulacija. Nju ovdje mozete
uključiti ili isključiti ( mada mi bas nije jasno zasto bi je neko zelio
isključiti na FTA prijemniku ).

Unos ključeva preko daljinskog
upravljača vrsite tako da odete u Meni-Prioriteti-Podesavanje i pritisnete
OK. Sada ste na izboru jezika i tu utipkate 9999. Nakon ovoga ćete dobiti
na ekranu tabelu providera i kljućeva. sta koja tipka predstavlja
naznaćeno vam je na ekranu TV-a.

Ubacivanje kljućeva preko PC-a se radi
programom KeyMaker i sa upaljenim prijemnikom.

Pokrenite program i odaberite opciju Sti 5518 ( STi5518 je tip procesora u 8050 ) te kliknite
na Download.

Sada potvrdite na OK da zelite prebrisati sve prethodne
ključeve i dodati nove.

Nakon ovoga se otvori prozor u kojemu odaberete
Kljucevi.kbn kojeg imate na ovom siteu ili SoftCam.key kojeg mozete naći u
svakom Mach1 file-u ili na nekom od mnogih mjesta gdje skidate kljuceve.

Prićekajte da se programiranje zavrsi i to bi bilo to.

KeyMaker
posjeduje i opciju da sam sa Interneta skine kljućeve i to dobijete klikom
na Get Key.

Unos liste programa radi se programom DnUpMan 3.0 tako da u
dijelu Channel Data kliknete na Browse i pronađete file koji ste skinuli
na svoj hard disk.

Prijemnik upalite i kliknite na Download. Pricekajte
da se zavrsi upisivanje i nova lista je spremna za koristenje. Editiranje
kanala vrsite klikom na opciju EDIT.

Na ovome editoru bi se također trebalo poraditi.

Nadopuna:
Tamo gdje pise za 8050 treba samo staviti u zagradu recimo (za model 8055 plava tipka) jer kod tog modela je zelena(8050)za spremanje podataka.

Quadro 8200 CI VI i 8205 CI VI   

Emulator i Ključevi

Za ubacivanje trebate program ITLINK3.77 (slika 1). i sam EMU.

Pokrenite ITLINK3.77 i odaberite file koji ćete ubaciti u prijemnik tako da kliknete Browse i odete u mapu gdje se nalazi file koji ste skinuli (EMU 8200). Točkica je na Boot i prijemnik je upaljen.
Sada kliknite na DOWNLOAD.
Pričekajte da se sve učita i da se prijemnik sam restarta i tek tada je programiranje
zavrsilo !

Kako biste bili sigurni da je sve u redu otiđite u Meni pa na Prioriteti te Podesavanje sustava. Kada vam se otvori izbornik parametara ukucajte 2004 i trebao bi vam se otvoriti izbornik za uključivanje ili isključivanje emulatora i autoupdate-a.
Ponekada ovo ne ide iz prve pa probajte staviti prijemnik na neki FTA kanal te onda ponovite.
Unos ključeva preko daljinskog upravljača radite na isti način samo sto umjesto 2004 utipkate 2003. Nakon ovoga se otvori ekran na kojemu birate sustav kodiranja, providera i ključ koji zelite mijenjati. ?to znači koja tipka napisano je na ekranu TV-a.
Ubacivanje ključeva preko PC-a se radi programom KeyMaker  i sa upaljenim prijemnikom.

Pokrenite program i odaberite opciju LSI ( LSI je tip procesora u 8200 ) te kliknite na Download.
Nakon ovoga se otvori prozor u kojemu odaberete SoftCam.key kojeg mozete naći
u svakom Mach1 file-u ili na nekom od mnogih mjesta gdje skidate ključeve.
Unutar programa Itlink 3.77 nalazi se i editor kanala na kojem bi definitivno trebalo poraditi. Pokretanje editora se vrsi klikom na tipku EDIT u Channel Upload/Download
dijelu programa. Nakon toga otvara se izbornik za izbor datoteke u kojoj se nalaze programi. Nakon ovog izbora otvara se i sam editor u koje mozete mijenjati lokaciju kanala i njihova imena te osnovne parametre ( PID-ove ).
Nakon svih promjena listu mo?ete spremiti sa opcijom Save as file ili promjene mozete poslati u prijemnik opcijom Save receiver. Prijemnik mora biti ukljucen kada radite zapisivanje kanala.
Citat:
Master pin code to reset the current Pin key is as follow.

For DR8050 and 8055: ?1004?

For DR8200 and DR8205: ?5001?

1) Please go to ? parental lock menu?

2) insert 1004 or 5001 to Current key.

3) Then, you can set new key.

Ovo se odnosi samo za Quadro 8200 i Quadro 8205 prijemnik

1. - - Upalite reciver i TV i na daljincu ;
2. - - Odete u menu -> prioriteti -> podesavanje sustava utipkate na daljinskom 2003 i otvori se izbornik sa čudom od ključeva
// Sada stiskate daljinski po bojama
3. - - Pritisnite na daljinskom PLAVU tipku da odete na Nagra onda potrazite di vam pise na ekranu nesto kao digital + i nesto tipa 400100 pored toga.
4. - - Kad ste to nasli onda odete da vam se za?uti to gdje vam pise taj digital + i onda na daljinskom ZELENA tipka i pokaze vam se izbornik za izabrati ident.
5. - - E sad vi onda odete i nađete gdje vam pise D+2 (410100) obično vam to bude predzadnje na popisu.
6. - - Kad ga nađete dođete na njega i tipka OK i idete dalje gdje vam na listi pise digital + 400100. Obicno ih bude 2 -3 a evo meni ih ima 6 za promijenit.
7. - - Onda kad ste to napravili EXIT i prebacite prvo na neki FTA program pa na neki D+ i stvar rijesena do slijedećeg ubacivanja ključeva putem kabela.
« Last Edit: July 27, 2010, 06:14:59 pm by momir »